Contents
- 1 Üniversite öğrencileri polis olabilir mi?
- 2 Üniversite sınavına girmeden polis Olunur mu?
- 3 Ailede sabıkalı varsa polis olunur mu?
- 4 POMEM mezunları ne iş yapar?
- 5 Lisanstan mezun olmadan polis olunur mu?
- 6 Üniversite son sınıf öğrencisi polis olmak için ne yapmalı?
- 7 Lise bittikten sonra polis nasıl olunur?
- 8 Lise mezunu polis nasıl olunur 2021?
- 9 POMEM icin hangi sınava girmek gerekiyor 2021?
- 10 Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı?
- 11 Polislik icin ne gerekir?
- 12 Pmyo dan mezun olduktan sonra ne olur?
- 13 POMEM kimler başvuru yapabilir?
- 14 POMEM yatılı mı?
Üniversite öğrencileri polis olabilir mi?
Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır
Polislik sınavlarına başvuruda bulunabilmeniz için öncelikle lise mezunu olmanız şart koşulmaktadır. Diğer önemli bir şart ise, kişinin üniversite sınavından belirlenmiş olan baraj puanın üstünde almalarıdır. Eğer bu baraj puanın altında bir not alırsanız polislik sınavlarına giremezsiniz.
Ailede sabıkalı varsa polis olunur mu?
Aile bireylerindeki sabıka bekçi ya da polis olmayı engeller mi? Bekçi, polis ya da asker olmak isteyen bireylerin belirtilen suçları işlememiş olması gerekmektedir. Adayların ve eşinin yukarıdaki suç kaydının olması da devlet memurluğuna engel olur.
POMEM mezunları ne iş yapar?
Açılımı “Polis Meslek Eğitim Merkezleri” şeklinde olan POMEM, polis memurları yetiştirmek üzere eğitim veren kurumlardır.
Lisanstan mezun olmadan polis olunur mu?
Polislik sınavlarına başvuruda bulunabilmeniz için öncelikle lise mezunu olmanız şart koşulmaktadır. Diğer önemli bir şart ise, kişinin üniversite sınavından belirlenmiş olan baraj puanın üstünde almalarıdır. Eğer bu baraj puanın altında bir not alırsanız polislik sınavlarına giremezsiniz.
Üniversite son sınıf öğrencisi polis olmak için ne yapmalı?
2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.
Lise bittikten sonra polis nasıl olunur?
PMYO’lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.
Lise mezunu polis nasıl olunur 2021?
İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması
Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM ‘e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.
Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı?
Polislik güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı? Sorusunun cevabı üstte verilmiştir. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aileye bakılamaz.
Polislik icin ne gerekir?
Polislik başvurusu için kişinin belgeleri eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir. Gerekli belgeler; T.C. kimlik beyanı, mezuniyet belgesi, sınav başvuru dilekçesi ve sağlık bilgi formu gerekmektedir. Aynı zamanda sınav giriş belgesinde fotoğraf olmaması durumunda ise biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir.
Pmyo dan mezun olduktan sonra ne olur?
Polis meslek yüksek okulu mezunları sadece emniyet genel müdürlüğüne bağlı olarak farklı kurumlarda göreve başlayabilmektedirler. Pmyo mezunu olan her öğrenci mutlaka kurum tarafından ataması yapılmakta ve iş hayatına atılmaktadırlar.
POMEM kimler başvuru yapabilir?
MADDE 5 – (1) POMEM ‘lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.
POMEM yatılı mı?
MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM ‘le ilişiği kesilir.