Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (
Contents
- 1 Açık öğretimden üniversite okumak için ne yapmak gerek?
- 2 Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?
- 3 Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?
- 4 Hangi üniversite açıktan okunur?
- 5 AÖF Kayıt olmak için ne yapmalıyım?
- 6 Açıköğretim okumak için üniversite sınavına girmek gerekir mi?
- 7 Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?
- 8 Açıköğretime sınavsız nasıl kayıt olunur?
- 9 Sınavsız açıköğretim kayıtları ne zaman?
- 10 Lise mezunları uzaktan eğitim alabilir mı?
- 11 Kimler açık öğretim okuyabilir?
- 12 Acık üniversiteye nasıl kayıt yapılır 2021?
- 13 Okul Öncesi Öğretmenliği açıktan okunur mu?
- 14 Açık Öğretim psikoloji bölümü var mı?
Açık öğretimden üniversite okumak için ne yapmak gerek?
4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT’de en az 150 puan, AYT’de en az 180 puan almak gerekmektedir.
Tercih dönemleri devam ederken daha önce Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan öğrencilere sınavsız ikinci üniversite müjdesi geldi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?
Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS’ den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS’ den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.
Hangi üniversite açıktan okunur?
Hangi Üniversitelerde Açıköğretim Bölümleri Var?
- İstanbul Üniversitesi (Auzef)
- Anadolu Üniversitesi (AÖF)
- Atatürk Üniversitesi (Ata-AÖF)
AÖF Kayıt olmak için ne yapmalıyım?
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. gerekmektedir.
Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden
Açıköğretim modeliyle lisans (4 yıllık) ve önlisans (2 yıllık) eğitim veren üniversiteler, sınavsız ikinci üniversite okuma imkanı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları, 23 Ağustos-8 Ekim 2021 günleri arasında internet üzerinden yapılıyor. İşte, AÖF sınavsız ikinci üniversite bölümleri ve kayıt ekranı
Lise mezunları uzaktan eğitim alabilir mı?
Sınavsız geçiş hakkından mesleki ve teknik lise mezunları önlisans programlarına girerken yararlanabiliyor. Uzaktan eğitim kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim almak mümkün.
Kimler açık öğretim okuyabilir?
Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarına sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği
Acık üniversiteye nasıl kayıt yapılır 2021?
Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecek. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacak.
Okul Öncesi Öğretmenliği açıktan okunur mu?
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı (OÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bağlı dört yıllık bir lisans programıdır. 25.01.2000 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği başlatılan bu program, hâlen ülkemizdeki Eğitim Fakültelerinde uygulanmakta olan
Açık Öğretim psikoloji bölümü var mı?
Açık öğretim psikoloji eğitimi ilk defa 2020-2021 eğitim yılında açıldı. İki üniversite psikoloji alanında açık öğretim ile öğrenci kabul edecek.