Contents
- 1 Üniversite online sınav nasıl oluyor?
- 2 Online sınav Sistemi Nedir?
- 3 Uzaktan Eğitim Online sınav nasıl oluyor?
- 4 Online sınava telefondan girilir mi?
- 5 Üniversite Online sınavda kamera açılıyor mu?
- 6 Online sınavda ses gider mi?
- 7 Online sınava tabletten girilir mi?
- 8 Açıköğretim çevrimiçi sınav nasıl oluyor?
- 9 Istanbul Üniversitesi AÖF sınavları nasıl oluyor?
- 10 UZEM sınavları nasıl olur?
- 11 Mersin Üniversitesi online sınav nasıl girilir?
- 12 AÖL online sınava nasıl girilir?
- 13 Uzaktan Eğitim Sınavları telefondan olur mu?
- 14 AÖL Online Sınava telefondan girilir mi?
- 15 AÖF sınavları nasıl olacak 2021?
Online sınavlarda çoğunlukla ders kitap ve materyalleri açık olur. Böylece öğrenciler bilgiye dair sorular yerine yorum yapabilecekleri, ezberlerini değil kendi düşünsel ürünlerini aktarabilecekleri bir sınava girmiş olurlar. Sınav süresinin dışında yol ve benzeri konularda gereksiz zaman kaybı yaşanmaz.
Çevrimiçi sınav, internet aracılığıyla Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) kullanarak gözetimsiz olarak gerçekleştirilen sınavlardır. Çevrimiçi sınav oluşturmadan önce Soru Bankası bağlantısı aracılığıyla sisteme sorular girilmelidir. Sistemde oluşturulacak sınavlara soru eklemek için soru bankası kullanılmaktadır.
Derslere ait örnek soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında ” online ” olarak yapacaktır.
Çevrimiçi sınav sistemine mobil telefon, tablet veya bilgisayar aracılığıyla giriş yapılabilir. Ancak, yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önlenmesi açısından, zorunlu olmadığı sürece, sınavlara masaüstü veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla girilmesi önemle tavsiye edilir.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır. E-sınavlarınızda yer alan soruların cevaplanma süresi, soruların cevaplanma uzunluğuna göre planlanmalıdır.
Online sınav sistemi için gerekli olan bilgisayarların belli aralıklarla açılıp kapatılması ve ses alma gibi durumlarda yasaklar arasında bulunmaktadır. Ayrıca sınav esnasında konuşulması da kesinlikle yasaktır.
Çevrimiçi sınav sistemine mobil telefon, tablet veya bilgisayar aracılığıyla giriş yapılabilir. Ancak, yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önlenmesi açısından, zorunlu olmadığı sürece, sınavlara masaüstü veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla girilmesi önemle tavsiye edilir.
AÖF VİZE SINAVINA NASIL GİRİLİR? Sınava esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Sınavlar nasıl olacak? Vize sınavlarınız internet üzerinden UZEM Çevrimiçi Sınav Sistemi vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Deneme sınavı yapılacak mı? Sınav günü sistem üzerinde yabancılık yaşamamanız için deneme sınavları yapılacaktır.
ONLINE SINAVA NASIL GİRİLİR?
- Güvenli Sınav Tarayıcısının (Safe Exam Browser) işletim sisteminize uygun olanını indirmek için tıklayınız ve kurulumu tamamlayınız.
- Kurulumu tamamladıktan sonra sınavlara girmenizi sağlayacak Sınav Giriş Dosyasınızı indiriniz ve ardından çift tıklayarak açınız.
ONLİNE SINAV SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR? Öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaptıktan sonra, “Öğrenci Genel Bilgiler” başlığı altında bulunan “ Online Sınava Giriş” butonuna tıklayarak, “ Online Sınav Giriş Bilgileri Ekranına” giriş yapar.
Online sınavlara internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız/tabletiniz veya cep telefonunuzdan girebilirsiniz. Meydana gelebilecek elektrik/internet kesintisi vb. sorunlardan fakültemiz sorumlu değildir. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.
Online sınavlara internet erişimi olan telefon, tablet, laptop, masa üstü bilgisayar vb. araçlarla girilebilir.” İnternet üzerinden yapılan sınavlara öğrenciler Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden katılım sağlayacak.
AÖF güz dönemi ara sınavları 27-28 Kasım 2021 tarihleri aralığında yapılacak. Dönem sonu sınavı ise 08-09 Ocak 2022 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Kurum tarafından yapılan açıklamada sınav tarihlerinin Mili Eğitim Bakanlığı, ÖSYM tarafından yapılan sınavlar ve pandemi durumuna göre değişebileceği belirtildi.